2015. október 27., kedd

Az "Én az ő helyükben...a menekültügyről másképp" utóstábja

Az október 10-i Keleti pályudvari demonstrációnk stáb megbeszélésén tizen vettünk részt személyesen, és többen írásban válaszoltak azokra a kérdésekre, hogy ki mit várt, ki hogy látta azt, ami történt, ki hogyan érezte magát, milyen rendkívüli események voltak, és ezeket ki hogyan értékeli, és hogyan tovább? A megbeszélésen sokat beszéltünk a helyszínről, megállapítottuk, hogy szerencsés volt a padlózott területen játszani, de evvel együtt túl nagy volt a tér (Baross tér), elveszett a hang, fújt a szél. Felmerült, hogy fontos-e, s ha igen miért az "utcai szociodráma", és az is, hogy szociodrámát vagy pszichodrámát csináltunk-e, vagyis mennyire voltak szociodramatikusak v pszichodramatikusak a játékok? Evvel, és más témákkal külön workshopban szeretnénk foglalkozni. Tehát a jövőbeli témák:

1/úgy tűnik, hogy minden évben szükséges egy összejövetelt arra fordítani, hogy megnézzük, hogy "Mi a szociodráma, szociodráma és/vagy pszichodráma?",
2/ Hajléktalan utca embere a szociodráma demonstrációban
3/A játék és a didaktikus elemek szerepe a szociodrámában.

Abban megegyeztünk, hogy Budapesten sok aranyos kis tér van, ahol megismertethetjük az arra járó emberekkel is a szociodrámát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése